Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Ibland behöver även den mest hängivna ett break

Har alltid levt efter idealet att mat ska lagas från scratch, halvfabrikat är som sänt från below och får mig att rysa inombords. Har flera gånger hamnat i ganska hätska tvister med vänner då mat skall inhandlas och jag fullkomligt har vägrat att köpa halvfabrikat, typ-exemplet är troligtvis då det vankas tacos.

Tacossortimentet är enormt, och vill man kan man göra det mycket enkelt med hjälp av hel och halvfabrikatsprodukter, problemet jag funnit mig i är att det då sällan blir särskilt gott. Den specifika vara som blivit något av en symbol mellan mig och några vänner  vad gäller matlagning är färdig guacamole-mix. Tanken är att den skall hällas i då man blandat ihop avocado och grädfil/creme fraiche. Innehållet är helt vanliga kryddor, så för mig känns det helt naturligt att resonera: "Jag kan väl lika gärna hälla i dem själv istället för att någon underbetald arbetare i ett land på andra sidan jorden skall göra det åt mig?".

I alla fall, jag kämpar och sliter för att hålla mig men ibland faller jag och då blir det lätt en försmädlig Coop-pizza som medan den tillagas påminner mig om mitt förfall. 

30 september 2010

Din signatur: 
4877
 

Bakar du dina egna tacoskal då?

;)

- Linus, 30 september 2010

Svar av Simon
6 oktober 2010

Har dessvärre bara provat det en gång, men så sant som Husse skrev så var det inge problem :)

Svara på den här kommentaren

Tortillabröd är en baggis att själv baka... Helt klart värt att prova!

- husse, 3 oktober 2010

Svara på den här kommentaren

Har som sagt bara bakat egna tortilla en gång, så jag har fuskat vid de flesta tillfällen vad gäller dessa :)

Ska även ta tillfället i akt att nämna att jag helst avnjuter min taco utan "taco-sås" så där kan ni inte sätta dit mig :)

- Simon, 6 oktober 2010

Svara på den här kommentaren

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...